Medlemsbrev september 2021

Skrevet d. 5. september 2021

Kære medlemmer af Informations Venner

Vi håber, I alle har haft en god sommer og markerer med dette læserbrev ikke blot, at foreningens efterårssæson nu begynder, men også at vi genoptager vores almindelige mødeaktivitet i Informations kantine. Den begynder med et læsermøde den 19. september, som der nærmere fortælles om nedenfor. Selvom glædeligt mange deltog i de tre Zoom-afviklede læsermøder (med David Rehling, Christian Bennike og Anna von Sperling) bliver det godt igen at kunne samles ”fysisk”, som det hedder med en term fra corona-restriktionernes forhåbentlig nu overståede periode.

 

Med venlig hilsen

Christian S. Nissen

(Formand for bestyrelsen)

_______________________________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­­­­­Invitation til indvielse af Børge Outzes Plads, Frederiksberg

Onsdag den 15. september, kl.14.30 – 15.30

Anlægget mellem L.I.Brandes Allé og N.J.Fjords Allé, indgang fra N.J.Fjords Allé 10-12

Dagbladet Information og Frederiksberg Kommune inviterer til indvielse af Børge Outzes Plads. Børge Outze (18.03.1912-27.06.1980) var journalist, frihedskæmper og grundlægger af den illegale nyhedstjeneste, Information. Den 5. maj 1945 grundlagde Børge Outze m.fl. Dagbladet Information.

Pladsen indvies med sang og taler ved Frederiksbergs borgmester Simon Agger og chefredaktør Rune Lykkeberg, Information.  

Alle er velkomne.

_________________________________________________________________________

 

Læsermøde med Jesse Jacob, søndag den 19. september 2021 kl. 11-13 i Informations kantine, Store Kongensgade 40C i Passagen.

 

Dagbladet Informations visuelle udtryk

Informations Art Director Jesse Jacob, vil præsentere principperne bag avisens grafiske identitet, layout og illustrationer. Og hvordan man folder dagbladet Informations visuelle udtryk videre ud i pop-ups, marketingsstrategier, samt til forlagets bøger.

I tre moduler vil Jesse Jacob give dig indsigt i:

  1. Den daglig produktion af avisen. Hvordan ser en klassisk dag ud.
  2. Design af marketing, pop-ups, arrangementer og forlag.
  3. Serie-identiteter fra web til print og fra print til web.

Bonus: derudover vil du få et sneak-peak af det kommende redesign af Moderne Tider.

Jesse Jacob er en original og kreativ blæksprutte, som altid har et væld af visioner og forslag i computeren og på papiret. Hans blik og refleksioner er altid nyskabende og forunderlige, og han fortæller med glæde om processen, valgene og det færdige produkt. Alt arbejdet foregår i løbende dialog med avisens øvrige medarbejdere og med indbygget hastighed.

Jesse Jacob opfordrer til, at deltagerne i Læsermødet kommer med skarp feedback.

Jesse Jacob, f. 1974 er uddannet som billedkunstner på Kunstakademiet (2004) og i 2008 blev han ansat på Information. Læs mere om mødet på Informations Venners hjemmeside.

 

Tilmelding til mødet sker – senest fredag den 17. september kl. 15 – via Informations Venners hjemmeside www.informations-venner.dk , hvor der også redegøres for betalingen for deltagelse: Medlemspris 75 kr. (100 kr. for ikke-medlemmer og gratis for studerende)

_________________________________________________________________________

 

A/S Information’s aktier digitaliseres

På A/S Informations generalforsamling den 25. maj besluttedes det, at alle selskabets aktier skal ”dematerialiseres”, som det lidt dramatisk hedder. Dvs. at de skal overføres til digital form gennem værdipapircentralen, VP Securities i Danmark.  I den forbindelse forestår der et større arbejde med at finde frem til de mange aktier, som ikke er noteret i selskabets aktiebog. Formentlig er der en hel del af medlemmerne i Informations Venner, som ligger inde med ikke-registrerede aktier, enten købt i sin tid for at støtte Informations økonomi eller arvede.

 

Informations Venner har igennem årene fra foreningens medlemmer fået et betydeligt antal aktier foræret og råder nu over aktier for et nominelt beløb på knapt en million kroner. Aktualiseret af den forestående digitalisering vil vi i bestyrelsen opfordre medlemmer til at lade deres aktier i Bladet registrere og/eller overveje at overdrage dem til Informations Venner. For nærmere oplysning kan der tages kontakt til foreningens kasserer, Finn Lillelund. Se kontaktoplysninger til sidst i dette medlemsbrev.

_________________________________________________________________________________

 

Læsermøde i november med Informations indlandsredaktør Anton Geist              

Mødets tema vil på baggrund af den senere tids debat om dansk nyhedsjournalistik være ’Informations dækning af dansk politik’.

Mødet vil blive af holdt en søndag kl. 11 i Informations kantine. Datoen og en yderligere beskrivelse af mødetemaet vil senere blive oplyst i medlemsbrev og på hjemmesiden.

_________________________________________________________________________

 

Vi kæmper stadig med webadgang til videoer fra tre afholdte Zoom-møder

Bestyrelsen har i flere gange lovet at lægge videooptagelserne fra de tre senest afholdte Zoommøder ud på foreningens hjemmeside, således som det blev gjort med videoen fra læsermødet i november 2019 med David Rehling (som stadig kan ses via hjemmesiden: https://www.informations-venner.dk/arrangementer/2020/virtuelt-laesermoede-med-david-rehling-journalistik-og-politik/ ).

 

Det drejer sig om videoerne fra generalforsamlingen 25/3 2021 samt læsermøderne med Christian Bennike (3/4) og Anna von Sperling (20/5). Men desværre har de tekniske problemer vist sig sværere at klare, end vi havde regnet med. Vi står dog stadig ved vores løfte og kæmper videre med en løsning.

 

 

Kasserer & medlemsadministrator Finn Lillelund - Tlf. 61 70 85 85

 Strædet 6, Lystrup, 3550 Slangerup, e-mail: [email protected]