Hvem er vi

Historik 

Foreningen Informations Venner blev stiftet i 1951 af Clara Pontoppidan, Martin A. Hansen, Per Federspiel, Karl Bjarnhof og Børge Lindegaard Olsen. 

Foreningens formål er gennem ideer og aktiviteter at bedre Informations økonomi og øge bladets udbredelse. De første leveår - 50’erne - var præget af en række indsamlinger. De kære læsere måtte til lommerne, for at hjælpe avisens økonomi. Det er historie i dag. Men fordums bedrifter kan vel stadig give lidt goodwill.

Foreningen kom igen i søgelyset efter at have modtaget en stor arv, som gjorde foreningen til en af avisens store aktionærer og dertil kom, at formandsposten i årene 1990 til 1994 blev bestridt af Inge Primstad. Hendes engagement var uforligneligt, og hun var desuden den drivende kraft bag udgivelsen af jubilæumsbogen; ”På nært hold af Information”. 

Efter hendes død i 1994 blev der stiftet et rejselegat i hendes navn. Det blev uddelt i en årrække til en journalistelev på avisen, men nu ydes der i stedet økonomisk støtte til journalistpraktikanternes årlige studietur.

Læsermøderne – som er en gammel tradition, er i dag et væsentligt omdrejningspunkt. Her kommer man i nærkontakt med avisens journalister og andre skribenter, som bidrager til avisens fortræffelighed.  

Noget om avisen og dens læsere

”kom jeg i dag som ung journalist på avisen, er jeg sikker på jeg ville føle  som dengang i 1957:Sikken en flok originaler! Dem må jeg lære at kende. Måske bliver jeg selv en dag en af samme slags, men pyt med det, bare jeg får lov at skrive i den avis. Ikke blot på grund af medarbejderne, men også på grund af læserne. For når det kommer til stykket, er det den flok originaler, der holder sammen på det hele, dem man bejler til, dem man får ros og ris af, dem man er til for” 

(uddrag af Klaus Rifbjergs indlæg i nævnte bog)  

En avis skabt til modstand

I dag er avisen (igen) i færd med at stille sig til rådighed for en ny generation af oprørere og fornyere. 

”De vil højst sandsynligt meget hurtigt blive bunduenige med os om et eller andet. Lad os håbe det. Enighed bliver alt for let til ensretning” 

Det skrev avisens fædre i 1945. Det gælder fortsat. Information lever af læsernes engagement, mod – og medspil. Kontingentet er 125,- halvårligt pr. husstand, - og så kommer du på nært hold af INFORMATION. 

Med venlig hilsen

Henrik Krog (tidligere formand)

PS!
Det halvårlige kontingent er pr. 1. januar 2017 ændret til et årligt kontingent på 250 kr. pr. husstand.
Den 1. januar 2018 er der indført et personligt medlemskab for singler til 150 kr. årligt pr. single.
Pr. 1. januar 2019 har foreningen ca. 430 medlemmer.