Læsermøde med Line Vaaben "Hvad er fortællende journalistik"

19. januar 2020 kl. 11:13

Line Vaaben, featurejournalist ved Moderne Tider på Dagbladet Information, var i 2018/2019 journalistisk fellow ved Syddansk Universitet i Odense. Her brugte hun et halvt år på at rejse rundt i verden og interviewe journalister, forskere, redaktører, fotografer og undervisere om værdien af fortællende journalistik.
Hun skrev ved samme lejlighed bogen "Fortællingernes tid – styrken i fortællende journalistik", som er udkommet på Informations Forlag.
OBS! Line Vaaben er netop nomineret til en Cavling-pris for sin serie om drab i Danmark.

I sit oplæg vil Line Vaaben forklare og definere, hvad fortællende journalistik er, og hvad det kan. Fra de mange læsninger, interviews og samtaler i ind- og udland præsenteres metoder, eksempler og kloge ord fra andre fortællere. Derudover vil hun reflektere over, hvordan hun selv arbejder med genren på Information.

Line Vaaben er uddannet journalist fra Danmarks Journalist Højskole i 2000 med praktik på Berlingske Tidende, hvor hun senere var ansat. Derudover har hun arbejdet på Politiken, Fyens Stiftstidende, Kristeligt Dagblad og fra 2014 på Information. Her har hendes fortællinger omhandlet vidt forskellige emner som udviklingshæmmedes vilkår, drab i familien, anbragte børn, livsovergange, elektrochok, opioidkrisen samt mange andre alvorlige og uforudsigelige emner.

_______________________________________________________________________________________________________

Bogen af Line Vaaben "Fortællingernes tid – styrken i fortællende journalistik"  kan købes på læsermødet med ’Vennernes’ rabat på 20 %.
_______________________________________________________________________________________________________


Dato: 
Søndag den 19. januar 2020 Kl. 11 - 13

Sted: Informations Kantine, Store Kongensgade 40C, 1264 Kbh K. 

Deltagergebyr, som inkluderer kaffe/te og croissant:

Medlemmer 75 kr. - Ikke-medlemmer 100 kr. - Studerende gratis

Tilmelding og betaling

Da Information har ændret en del på deres Butik-software, har Foreningen besluttet at oprette sit eget mere simple tilmeldings- og betalingssystem.
Det er vi ikke færdige med endnu, så til læsermødet den 19. januar er vi nødt til at anvende e-mail for tilmelding og MobilePay eller bank-overførsel for betalinger, alternativt betaling ved indgangen.

 


Læsermøder

Møderne afholdes i Informations kantine, som ligger i stueetagen af bladhuset.

Adressen er: 
Store Kongensgade 40 C
1264 København K

BEMÆRK:

Læsermøder har sit eget liv og finansieres af et mødegebyr, som genererer overskud til foreningens øvrige aktiviteter.