Kampen for bare en lillebittesmule politisk korrekthed!

29. januar 2017 kl. 11:00

Georg Metz om "Mediesproget":

Er det muligt at være politisk korrekt i den offentlige debat, hvor ukorrektheden er blevet den nye politiske korrekthed? Opfindsomme formuleringer og den standardiserede fortællestruktur står sammen om at dække over faktiske forhold. Sproget bliver brugt, så det camouflerer tingenes tilstand og bevidst fordrejer sandheden.

Georg Metz, Informations INTERMEZZO-klummist, tidligere chefredaktør, forfatter, debattør, foredragsholder, redaktør for TV-Avisen, bestyrelsesformand for Den2Radio, m.m. vil uddybe sit syn på et offentligt sprogs camouflering af tingenes tilstand. Med omskrivning, sminkning, glidning, eufemisering og andet kan eksempelvis politikere sløre og skjule deres egentlige hensigter.

De hittepåsomme formuleringer og den standardiserede fortællestruktur står sammen for at dække over de faktiske forhold. Eksemplerne er legio: ældrebyrden i stedet for seniorer, tilpasninger i stedet for nedskæringer, udfordringer i stedet for problemer, gødske i stedet for at forurene, tryghedskameraer i stedet for overvågningskameraer og low performer i stedet for langsom.

Det gælder om at være den, der giver løsningerne på mere eller mindre uløselige problemer og udfordringer. Og her florerer de mange ukorrekte formuleringer.

Tendenser i tiden kan med lidt opmærksomhed aflæses i sproget, formidlet af en hær af spindoktorer, der skærer historierne til, så de passer til mediernes behov og tjener deres politiske arbejdsgivere bedst. Spinnet går langt videre end de klassiske medier. Landets statsministers foretrukne kommunikationsform er natlig twitter eller ”ingen kommentarer”.

For nogle kan det være svært at rumme virkelighedens realiteter, og derfor smører de et lag sukker hen over sproget, mens andre bevidst fordrejer og skjuler sandheder. Et sådant demokratisk paradoks er i realiteten det helt store bedrag - og i stigende grad bliver det også et selvbedrag.

Men heldigvis bliver det hele godt igen, bare alle folk i hele den kriseramte verden køber og læser Information hver fredag året rundt!

Klik her for at se mere om Georg Metz.

Klik her for se seneste artikler af Georg Metz.

Tilmelding på butik.information.dk senest lørdag den 28. januar kl. 18
Derefter på tlf. 39 18 07 02. 
OBS! Tilmelding nødvendig for at være sikker på en plads.

 

Deltagergebyr, som inkluderer kaffe/te og croissant:

Medlemmer 75 kr. - Ikke-medlemmer 100 kr. - Studerende gratis.

Alle er velkomne.

For yderligere praktiske oplysninger og detaljeret vejledning i tilmelding klik her

 


Læsermøder

Møderne afholdes i Informations kantine, som ligger i stueetagen af bladhuset.

Adressen er: 
Store Kongensgade 40 C
1264 København K

BEMÆRK:

Læsermøder har sit eget liv og finansieres af et mødegebyr, som genererer overskud til foreningens øvrige aktiviteter.

 

Georg Metz