Læsermøde med Ejvind Larsen

12. oktober 2010 kl. 19:00

Ejvind Larsen var i fin form til læsermødet den 12. december Informations kantine, men det var lidt skuffende at kun ca. 20 medlemmer/læsere mødte op. 

Ejvind Larsen, som er kendt af alle, der kender Information, var efter et par års pause tilbage med et jule-læsermøde hos "vennerne". Også denne gang handlede det om Jesus, idet emnet var "Jesus, Larsen, Grundtvig og Information".

Ejvind er efterhånden blevet 74 år gammel, og de 55 år har han arbejdet på Information, hvor han startede som journalistelev.

2 timer i selskab med Ejvind er en sand fornøjelse, hvor man hører mange "væsentlige" fortællinger fra Informations historie, og hvor alt bygges op til hvorfor Information er en "nødvendig avis". Netop dette er vigtigt! Heraf kan naturligvis sluttes, at den kommende nye bestyrelsesformand skal forstå netop dette.

Den rigtige Jesus er grundlægger af det moderne demokrati, ikke den "Jesus", som under betegnelse "Gud" er grundlag for kristendommen, siger Ejvind og tilføjer at Jesus og Sokrates er 2 kulttempler, på trods af at de ikke selv har skrevet noget ned på papir. Det førte os langt omkring med den franske og amerikanske revolution og uafhængighed.

Ejvind er glad for at den nye chefredaktør valgte sangen "Solen står med bonden op, ikke med de lærde" som indledning til det netop afholdte redaktions-seminar. De lærde er symbolet på eliten, som rager magten til sig, og som glemmer at vi skal være ydmyge over for det, der er større end os, og ikke bilde sig ind at naturen er skabt for dem/os. Det er jo os der er skabt for naturen! Indse det dog, tordner Ejvind.

For at forstå dette foreslår Ejvind at vi læser en 20-årig bog med titlen "Farvel til naturen". Alt har deres egen ret (mennesker, ddyr, planter, klipper m.v.), men mennesket ødelægger det hele. F.eks. tog det 3.500 år at blive 3 mia. mennesker på kloden, men på blot 50 år er vi nu blevet over 6 mia!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Afslutningsvis kan det tilføjer, at læsermøderne fungerer godt i Informations kantine. Der er god plads og fine forhold iøvrigt. Kaffe/tge laves på stedet, og det "bløde brød" m.v. medbringes og serveres på en lille "buffet".

/fl


Læsermøder

Møderne afholdes i Informations kantine, som ligger i stueetagen af bladhuset.

Adressen er: 
Store Kongensgade 40 C
1264 København K

BEMÆRK:

Læsermøder har sit eget liv og finansieres af et mødegebyr, som genererer overskud til foreningens øvrige aktiviteter.